Det är bara naturligt protein i mina bars, som är väldigt ovanligt i dom man hittar i affärer, proteinet kommer från quinoafröna som jag har i. resten av energin och nyttiga ämnena kommer från pumpafrön, mandel, valnötter, solrosfrön och blandad torkad frukt.
Barsen innehåller även en del smör och socker, men uppdelat på antal bars som jag fick ut av smeten, så blir det inte så mycket. ;)
Jag började med att lägga nötter och frön på ugnsplåt. 120g vardera sötmandel, valnötter, pumpafrön, quinoa och solrosfrön. Rostas på 200 grader i ca 10 min.
Jag hackade frukten i mindre bitar
Efter 10 minuter tog jag ut nötterna och hackade även dessa i mindre bitar.
Jag gjorde en "smuldeg" på 50g smör, 1,5 dl mjöl och 3 msk socker. Körde detta i matberedare.
Jag tog 1,5 dl socker och smälte till en karamell i wokpanna.
Tog i 100g smör och 1,5 dl honung och lät puttra i ca 30 sek.
Sedan rörde jag i torkad frukt i karamellen och lät koka 30 sek.
Sedan bara jag rörde ner nötterna i blandningen hastigt.
Blandningen skulle ner i matberedaren med smuldegen och köras runt minst 3 minuter.
Lägg blandningen på plåt täckt med bakplåtspapper, strö över lite socker och skjutsa in i ugnen på 180grader i 8-10 minuter.
Skär sedan upp i bars på ca 50-80 gram/bar. Plasta in och förvara i kylen!










Det måste jag testa!
SvaraRadera