söndag 2 september 2012
LCHF efterrätt!
Chokladpannacotta LCHF 4 port
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, minst 70%
2 gelatinblad
1 msk LCHF-socker
1/2 tsk vaniljpulver
Till servering
vispad grädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med LCHF-sockret och låt sjuda på svag värme i några minuter tills sockret löst sig.
Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen, bruten i mindre bitar. Rör runt tills chokladen smält helt.
Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur vattnet och lägg i chokladen. Rör runt så det smälter. Rör ner vaniljpulvret.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.
Servera med vispad grädde och kanske en chokladbit/frukt/bär
NJUT!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar